Sposób przygotowania:
Sernik nowojorski
Przygotowujemy spód: masło roztapiamy, ciasteczka owijamy folią i kruszymy za pomocą wałka. Pokruszone ciastka łączymy z przestudzonym masłem. Tak otrzymanym ciastem wylepiamy natłuszczone dno tortownicy. Tortownicę (połączenie dna i rantu) dokładnie uszczelniamy, owijając kilka razy folią aluminiową.
Tortownicę wstawiamy do lodówki.
Sery, jajka, żółtka, śmietanę, budyń, cukier i cukier wanilinowy oraz odrobinę nalewki miksujemy. Masę serową wylewamy na ciasto.
Tortownicę wstawiamy do dużej blachy. Do dużej blachy wlewamy gorącą wodę. Blaszki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C., po 10 minutach zmieniamy temperaturę na 130 st.C, pieczemy jeszcze 50 minut.
Sernik trzymamy do całkowitego wystudzenia w wyłączonym piekarniku.
Tortownicę wstawiamy do lodówki.
Sery, jajka, żółtka, śmietanę, budyń, cukier i cukier wanilinowy oraz odrobinę nalewki miksujemy. Masę serową wylewamy na ciasto.
Tortownicę wstawiamy do dużej blachy. Do dużej blachy wlewamy gorącą wodę. Blaszki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C., po 10 minutach zmieniamy temperaturę na 130 st.C, pieczemy jeszcze 50 minut.
Sernik trzymamy do całkowitego wystudzenia w wyłączonym piekarniku.