makarena1011

makarena1011

Szef Kuchni
[Przepisów: 104]

Ciasto z herbatnikami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Eleganckie ciasto z budyniem

Ciasto z herbatnikami

Składniki:

Ciasto z herbatnikami

 

  • 3/4 kostki masła
  • 4 żółtka
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 25 dag mąki pszennej

 

  • Masa:
  • 500 ml mleka 3,6%
  • kostka masła
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem
  • herbatniki

Sposób przygotowania:

Ciasto z herbatnikami
Z podanych składników przygotować kruche ciasto. Piec w temp. 180 st. C przez 30 minut. Przygotowanie masy: na mleku ugotować budyń. Po ostygnięciu utrzeć z masłem. Posmarować ciasto. Na wierzchu ułożyć herbatniki. Pozostawić do ostygnięcia.