Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami
Jabłka obrać, pokroić w półplasterki, polać sokiem z cytryny, obtoczyć w cukrze waniliowym.
Do miski wbić jajka, ubijać powoli dodając cukier. Miksować, wlewać powoli olej, następnie mleko. dodać suche składniki, czyli mąkę pszenna, proszek do pieczenia i aromat cytrynowy. Miksować tylko do połączenia składników.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem d o pieczenia, wylać ciasto, ułożyć jabłka, docisnąć. Piec w temperaturze 180 stopni góra-dół 70 minut do suchego patyczka.
Do miski wbić jajka, ubijać powoli dodając cukier. Miksować, wlewać powoli olej, następnie mleko. dodać suche składniki, czyli mąkę pszenna, proszek do pieczenia i aromat cytrynowy. Miksować tylko do połączenia składników.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem d o pieczenia, wylać ciasto, ułożyć jabłka, docisnąć. Piec w temperaturze 180 stopni góra-dół 70 minut do suchego patyczka.
biedroneczki
mocsłodkości
lukrowanepierniczki