Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami i galaretką
Kostkę margaryny, 1 szklankę cukru i 5 jajek ucieramy na pulchna masę. Do masy stopniowo dodajemy 2,5 szklanki mąki oraz 2 łyżeczki proszku do pieczenia i dalej ucieramy, aż do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy olejek pomarańczowy i otartą skórkę z 1 pomarańczy, mieszamy. 2/3 ciasta wylewamy na blachę o wymiarach 28 x 35 cm wysmarowaną olejem i posypaną bułką tartą. Jabłka obieramy, kroimy w ósemki i układamy na cieście. Następnie wylewamy pozostałą 1/3 część ciasta. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-200 C i pieczemy przez około 45 minut do zrumienienia. Rozrabiamy 4 cytrynowe galaretki według przepisu na opakowaniu, następnie polewamy nimi przestudzone ciasto i wstawiamy do lodówki aby galaretki stężały.