Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami i masą budyniową
Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Do ubitych białek dodajemy żółtka wymieszane z wodą. Następnie mąkę wymieszaną z proszkiem a na koniec ocet. Pieczemy biszkopt w temp. 170 stopni ok. 40 minut. Zimny biszkopt przecinamy na trzy placki.
Masa jabłkowa cytrynowa; Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dajemy na gorącą patelnię i smażymy ok. 10 minut, następnie wsypujemy galaretkę cytrynową i jeszcze smażymy 3 minuty, ściągamy i chłodzimy. Tak samo robimy z masą jabłkowo truskawkową.
Masa budyniowa; Budyń gotujemy w/g przepisu, chłodzimy. Masło ucieramy z cukrem i dodajemy zimny budyń. Na biszkopt dajemy masę jabłkową- truskawkową , na nią 1/2 masy budyniowej, biszkopt, masa jabłkowo-cytrynowa, resztę masy budyniowej, biszkopt. Polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i posypujemy kokosem.
Masa jabłkowa cytrynowa; Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dajemy na gorącą patelnię i smażymy ok. 10 minut, następnie wsypujemy galaretkę cytrynową i jeszcze smażymy 3 minuty, ściągamy i chłodzimy. Tak samo robimy z masą jabłkowo truskawkową.
Masa budyniowa; Budyń gotujemy w/g przepisu, chłodzimy. Masło ucieramy z cukrem i dodajemy zimny budyń. Na biszkopt dajemy masę jabłkową- truskawkową , na nią 1/2 masy budyniowej, biszkopt, masa jabłkowo-cytrynowa, resztę masy budyniowej, biszkopt. Polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i posypujemy kokosem.
bajtek