Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami i pianką kisielową
Ciasto: Margarynę "siekamy" nożem z mąką tortową, cukrem i proszkiem do pieczenia. Gdy utworzą się grudki dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. 3/4 gotowego ciasta wstawiamy do lodówki na pół godziny. Natomiast 1/4 na ten czas wstawiamy do zamrażarki. Masa jabłkowa: Jabłka myjemy, strugamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Piana: Ubijamy pianę z 4 białek, gdy będzie sztywna, dodajemy stopniowo cukier. Następnie dodajemy na samym końcu kisiel w proszku. Formę smarujemy wykładamy papierem do pieczenia. Następnie rozwałkowujemy 3/4 ciasta na kształt formy i przenosimy. Na ciasto nakładamy starte jabłka a następnie wykładamy pianę. Pozostałe 1/4 ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 160 stopni i pieczemy około 1 h.