Sposób przygotowania:
Ciasto z nutką jagodowąI
1. Wafelki układam pionową w środku na około tortownicy
II
2. Herbatniki kruszę i łączę z rozpuszczonym, ostudzonym masłem, następnie wykładam na dno tortownicy w środek wyłożonych wafelków.
III
3. Śmietany (600ml) schłodzone ubijam mikserem z dodatkiem cukru pudru i mascarpone. Masę dzielę na dwie części, do jednej części dodaję jagody a do drugiej kakao, delikatnie mieszam łyżką.
4. Masy wykładam na pokruszone wafelki, najpierw kakaową, następnie masę z jagodami. Na chwilę chowam do lodówki.
IV
5. Czekoladę rozpuszczam razem ze śmietaną ( 100 ml), studzę i polewam wierzch ciasta. Układam truskawki i chłodzę w lodówce dwie godziny.
V
6. Ciasto gotowe.
7. Smacznego.
robaczek