Sposób przygotowania:
Ciasto z nutką jagodowąI
![Ciasto z nutką jagodową Ciasto z nutką jagodową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-z-nutka-jagodowa-584417.jpg)
1. Wafelki układam pionową w środku na około tortownicy
II
![Ciasto z nutką jagodową Ciasto z nutką jagodową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-z-nutka-jagodowa-584418.jpg)
2. Herbatniki kruszę i łączę z rozpuszczonym, ostudzonym masłem, następnie wykładam na dno tortownicy w środek wyłożonych wafelków.
III
![Ciasto z nutką jagodową Ciasto z nutką jagodową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-z-nutka-jagodowa-584419.jpg)
3. Śmietany (600ml) schłodzone ubijam mikserem z dodatkiem cukru pudru i mascarpone. Masę dzielę na dwie części, do jednej części dodaję jagody a do drugiej kakao, delikatnie mieszam łyżką.
4. Masy wykładam na pokruszone wafelki, najpierw kakaową, następnie masę z jagodami. Na chwilę chowam do lodówki.
IV
![Ciasto z nutką jagodową Ciasto z nutką jagodową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-z-nutka-jagodowa-584420.jpg)
5. Czekoladę rozpuszczam razem ze śmietaną ( 100 ml), studzę i polewam wierzch ciasta. Układam truskawki i chłodzę w lodówce dwie godziny.
V
![Ciasto z nutką jagodową Ciasto z nutką jagodową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-z-nutka-jagodowa-584421.jpg)
6. Ciasto gotowe.
7. Smacznego.
robaczek