Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 250]

Ciasto z jeżynami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciasto z sezonowymi pełnymi słońca jeżynami leśnymi. Warto wykorzystać jeżyny wtedy gdy dojrzeją w lesie. W tym roku ze względu na małą wilkoć w lesie są wyjątkowo słodkie i smaczne

Ciasto z jeżynami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasto z jeżynami

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z jeżynami
Utrzeć margarynę z cukrem na puszsta masę. Dodawać po jednym jajku i dalej miksować. Następnie miksując dodawać po łyżce jogurtu.

Do ciasta przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i wymieszać łyżką. Jeżyny opruszyć mąką, żeby zachowały kształt. Ciasto wyłożyć na posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą formy. Na ciasto rozłożyć jeżyny.

Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni około 70 minut
Ciasto z jeżynami
Po zmiksowaniu ciato wymieszać łyżką z mąką i proszkiem do pieczenia
Ciasto z jeżynami
Ciasto rozłożyć w posmarowanej tłuszczem formie