Sposób przygotowania:
Ciasto z jeżynami
Utrzeć margarynę z cukrem na puszsta masę. Dodawać po jednym jajku i dalej miksować. Następnie miksując dodawać po łyżce jogurtu.
Do ciasta przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i wymieszać łyżką. Jeżyny opruszyć mąką, żeby zachowały kształt. Ciasto wyłożyć na posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą formy. Na ciasto rozłożyć jeżyny.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni około 70 minut
Do ciasta przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i wymieszać łyżką. Jeżyny opruszyć mąką, żeby zachowały kształt. Ciasto wyłożyć na posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą formy. Na ciasto rozłożyć jeżyny.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni około 70 minut