Sposób przygotowania:
Ciasto z kaszą manną i gruszką
Galaretki rozpuścić w 750 ml wody, odstawić do ostudzenia. Formę wyłożyć herbatnikami. W garnku zagotować mleko z cukrem, masłem i cukrem waniliowym. Do składników dodać kaszę podgrzewać około 1 min do momentu zagotowania masy ciągle mieszając.
Gorącą kaszę mannę wylać na herbatniki.wierzch wyrównać. Na kaszy układać pokrojone w kostkę gruszki z syropu, lekko je dociskając.
Całość odstawić do ostygnięcia. Następnie zalać tężejącą galaretką.Wstawić do lodówki do stężenia.
Gorącą kaszę mannę wylać na herbatniki.wierzch wyrównać. Na kaszy układać pokrojone w kostkę gruszki z syropu, lekko je dociskając.
Całość odstawić do ostygnięcia. Następnie zalać tężejącą galaretką.Wstawić do lodówki do stężenia.