Sposób przygotowania:
Miodowo piernikowe ciasto z kaszą manną
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy je na trzy części i pieczemy trzy placki w takiej samej blaszce. Studzimy i dwa placki smarujemy dżemem albo powidłami.
Kaszę mannę gotujemy na mleku z cukrem (można dodać aromat) i gdy zgęstnieje wykładamy połowę masy na posmarowany powidłami pierwszy placek, przykrywamy drugim posmarowanym plackiem i wykładamy resztę masy.
Przykrywamy trzecim plackiem i lekko obciążamy deseczką. Ciasto można dowolnie udekorować.
Kaszę mannę gotujemy na mleku z cukrem (można dodać aromat) i gdy zgęstnieje wykładamy połowę masy na posmarowany powidłami pierwszy placek, przykrywamy drugim posmarowanym plackiem i wykładamy resztę masy.
Przykrywamy trzecim plackiem i lekko obciążamy deseczką. Ciasto można dowolnie udekorować.