Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z kiwi
CIASTO: Mąkę przesypujemy na stolnicę, dodajemy pozostałe składniki i zarabiamy ciasto. Gotowe dzielimy na dwie części. Jedną część wykładamy na blaszkę, drugą część schładzamy. Wyłożone ciasto kruche delikatnie posypujemy kaszą manną (około 1-2 łyżki). Następnie układamy połówki obranych owoców kiwi. Na owoce wykładamy ugotowany, letni budyń. Na budyń ścieramy na tarce schłodzone wcześniej ciasto kruche. Całość pieczemy w 180ºC przez około 50 min. BUDYŃ: Połowę mleka zagotowujemy z cukrem. Druga połowę mieszamy z budyniami, żółtkami i mąką. Gotujemy budyń. Do ciepłego wtłaczamy masło. Gotowy wykładamy na owoce. DODATKOWO: Owoce obieramy ze skórki. Obrane przekrawamy wzdłuż na połowę i układamy na wyłozone ciasto kruche.
xxKatherinee
aga-25