Sposób przygotowania:
Ciasto 'Kiwi bez alibi'
Biszkopt Białka ubić na sztywno. Wmiksować cukier. Dodać żółtka. Gdy wszystko połączy się w całość , zmniejszyć obroty i wsypać obie mąki z proszkiem do pieczenia , delikatnie zmiksować. Wlać na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 15 min w `180*C Mus KIWI Kiwi obrać ze skórki i zetrzeć na tarce, na najmniejszych oczkach. Wmieszać cukier puder. 'Papkę' z kiwi zagotować, zestawić z ognia i do wrzącego musu wsypać żelatynę intensywnie mieszając. Ostudzić i włożyć do lodówki do stężenia na ok. 1h. Krem Śmietankę kremówkę ubić na sztywno, wsypać cukier puder, miksować na małych obrotach. Dodać mascarpone i miksować do uzyskania jednolitego kremu. Nie ubijać zbyt długo! Śmietankę można przebić~! Wykończenie Na biszkopt wyłożyć mus kiwi, następnie krem śmietanowy a wierzch obsypać startą czekoladą. Schłodzić w lodówce kilka godzin.