Sposób przygotowania:
Ciasto z kokosową pianką
Ciasto: Margarynę stopić i przestudzić. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, następnie cały czas ucierając dodać olej, proszek do pieczenia, wodę i przestudzoną margarynę. Mąkę przesiać i przy pomocy łyżki dokładnie wymieszać z masą jajeczną. Ciasto przelać do tortownicy 30 cm średnicy i podpiec w temp. 170 st przez 20 min.Budyń ugotować na kompocie i gorący wymieszać z wiśniami, następnie wyłożyć cały budyń na podpieczone ciasto na budyniu rozsmarować kokosową bezę i piec jeszcze 25 min w temp. 180 st.Kokosowa beza: Białka ubić na sztywno dodać do nich cukier puder i jeszcze wszystko razem ubijać kilka minut na koniec wymieszać z mąką i wiórkami kokosowymi.
zbysiowa
Beatris
monikaT83