wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Ciasto z krakersami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciasto na szybko, dla niespodziewanych gości.

Ciasto z krakersami

Składniki:

Ciasto z krakersami

 

  • 5 szklanek mleka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 4 żółtka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 kostka masła
  • aromat waniliowy
  • 2 duże paczki krakersów

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z krakersami
4 szklanki mleka gotować z cukrem, cukrem waniliowym oraz kostką masła. Budyń wymieszać z pozostałym mlekiem, mąką i żółtkami. Budyń wlewamy do mleka.
Całość gotuj, mieszając aż masa zgęstnieje.
Blaszkę posmaruj masłem i ułóż na niej połowę krakersów.
Przykryj gorącym kremem i następnie na kremie rozłóż resztę krakersów.
Ostaw do ostygnięcia. Smacznego.