Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem budyniowym
Budyń przygotować według przepisu podanego na opakowaniu dodając do budyniu w proszku 1½ łyżki mąki pszennej.
Miękkie masło ubić mikserem. Do masła dodawać po łyżce ugotowany zimny budyń. Całość dokładnie ubić.
Średniej wielkości formę do ciasta (ew. keksówkę) wyłożyć warstwą herbatników. Na to dać krem budyniowy i kolejną warstwę herbatników.
Potem znowu krem i znowu herbatniki.
Jeśli pozostaną składniki, to można zrobić jeszcze po jednej warstwie herbatników i kremu.
Ciasto wstawić do lodówki.
Wierzch ciasta można polać polewą czekoladową.
Miękkie masło ubić mikserem. Do masła dodawać po łyżce ugotowany zimny budyń. Całość dokładnie ubić.
Średniej wielkości formę do ciasta (ew. keksówkę) wyłożyć warstwą herbatników. Na to dać krem budyniowy i kolejną warstwę herbatników.
Potem znowu krem i znowu herbatniki.
Jeśli pozostaną składniki, to można zrobić jeszcze po jednej warstwie herbatników i kremu.
Ciasto wstawić do lodówki.
Wierzch ciasta można polać polewą czekoladową.