Sposób przygotowania:
Ciasto z kremówką i truskawkami
Przygotować galaretkę jak podano na opakowaniu. Odłożyć do lekkiego stężenia. BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka, dodać do nich cukier i nadal ubijać. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać żółtka. Wymieszać dokładnie. Mąki wymieszać ze sobą i proszkiem do pieczenia. Dodać do masy i wymieszać łyżką. Całość przelać do brytfanny wysmarowanej margaryną. Piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika. Śmietanę kremówkę ubić, dodać do niej rozrobioną wcześniej (jak podano na opakowaniu) żelatynę i cukier puder. Całość wymieszać. Wyłożyć śmietanę na biszkopta. Trochę zostawić do robienia dekoracji (kleksów). Obrobić na około kleksami. Ułożyć wg uznania truskawkami. Zalać lekko tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Polecam