Sposób przygotowania:
Ciasto z kremowym serkiem
Galaretkę cytrynową rozprowadzamy w 1 szklance gorącej wody, i zostawiamy aby wystygła ale się nie ścięła. Ser przekładamy do rondla (jeśli nie jest to ser z wiaderka to trzeba go skręcić w maszynce 2 razy) miksujemy z cukrem pudrem. Do masy serowej dodać śmietanę 30 % i wsypać śnieżkę, całość miksować ok 4 minut. Gdy galaretka zaczyna lekko tężeć dodać ją do masy i miksować jeszcze ok. 1 minuty. Masę serową wylać na upieczony wcześniej gotowy biszkopt i wyrównać powierzchnię. Na masie układamy herbatniki jeden obok drugiego na całej powierzchni. Przygotować galaretkę truskawkową według przepisu i gdy zacznie lekko tężeć wylać ją równomiernie na herbatniki. Cisto pozostawić na kilka godzin w lodówce aby dobrze się zwarło