Sposób przygotowania:
Ciasto z "Kubusiem"
Biszkopt: . Białka oddzielić od zółtek. Białka ubić z odrobiną soli na sztywna pianę. Dodać cukier, zółtka. Jeszcze przez chwile miksować. Delikatnie łyżką wmieszać do masy jajecznej − mąkę z proszkiem do pieczenia. Ważne aby mieszać w jedną stronę. Na koniec dodac ocet. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 160 stopni. Piec 35−40 minut. Gwarantowany piękny biszkopt. ostudzić przekroić na pół. masa z kubusia: 3 szklanki zagotować w jednej rozprowadzić budynie dodać cukier puder(chyba że budynie sią z cukrem to nie dodawać) i ugotować tak jak budyń.letni wyłożyć na przekrojony biszkopt i przykryć drugą połową.Smietankę ubić z cukrem ,śmietan fixem.żelatynę rozpuścić w łyżce wody i dodać do śmietany,całość dobrze wymieszać,wyłożyć na buszkopt i na wierzch natrzeć czekoladę Moja rada: jeśli wybieramy kubusia np.z malinami to budyń malinowy,jeśli z bananem to może być waniliowy lub śmietankowy itd
iwa643
msewka
Naprawdę polecam.
Guzior1982
kokosanka