Sposób przygotowania:
Ciasto z kulkami z kakao
Mąkę,żółtka,1 kostkę masła,cukier puder,proszek do pieczenia oraz kwaśną śmietanę, posiekaj nożem, a następnie wyrób. Ciasto podziel na dwie części. Do jednej z nich dodaj kakao. Powstały dwa kolory ciasta: ciemne i białe. Białe ciasto rozwałkuj na wielkość blaszki, posmaruj je powidłami śliwkowymi. Z ciemnego ciasta uformuj kulki, w które włóż po 3-4 rodzynki. Poukładaj kulki na cieście posmarowanym powidłami. Piecz ok 45 min w gorącym piekarniku. 1 kostkę masła utrzyj na puch. W szklance wody rozpuść 1 opakowanie galaretki z żelatyną. 2 galaretkę też rozpuść w osobnej misce. Na parze ubij białka, dodaj cukier i ubijaj aż cukier się rozpuści. Do masła porcjami dodawaj (ucieraj cały czas) pianę, a następnie gęstniejącą galaretkę.Taki krem wyłóż na ostudzone ciasto. Zalej drugą krzepnącą galaretką. Do ozdoby na galaretce możesz poukładać pozostałe kulki z ciemnego ciasta. Odstaw do lodówki , aż galaretka całkowicie zastygnie.