Sposób przygotowania:
Ciasto z kwaśnymi jabłkami
Na początku jabłka obrać ze skórki i pozbawić gniazd nasiennych. Tak przygotowane pokroić w niewielką kostkę.
Mąkę zmiksować z jajkami, cukrem białym, olejem, sodą, cukrem waniliowym i wodą. Następnie masę wymieszać z jabłkami i rodzynkami. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wlać ciasto. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec ciasto ok. 40 minut. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego.
Mąkę zmiksować z jajkami, cukrem białym, olejem, sodą, cukrem waniliowym i wodą. Następnie masę wymieszać z jabłkami i rodzynkami. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wlać ciasto. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec ciasto ok. 40 minut. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego.