MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Ciasto z makiem i bakaliami - wegańskie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bananowe ciasto z makiem i bakaliami - wegańskie i bezglutenowe. Dodatki można wymieniać, więc idealne na każdą naszą "zachciankę".

Ciasto z makiem i bakaliami - wegańskie

Składniki:

Ciasto z makiem i bakaliami - wegańskie

 

  • 2 szklanki mąki z płatków owsianych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
  • 4 banany
  • 1/2 szklanki oleju
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki bakalii
  • 1/2 szklanki zmielonego maku
  • cukier puder, woda

Sposób przygotowania:

Ciasto z makiem i bakaliami - wegańskie
Mąkę mieszamy proszkiem do pieczenia. Banany blendujemy z olejem i cukrem. Do masy bananowej dodajemy "suche składniki", mieszamy. Następnie dodajemy bakalie i mak - znów mieszamy.

Formę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę. Ciasto pieczemy ok 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Puder mieszamy z wodą, do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Lukrem polewamy ciasto.