Sposób przygotowania:
Makowiec na biszkopcie
Jajka ubite z cukrem na puszystą masę połączyć z mielonymi migdałami, miodem i rozpuszczonym ostudzonym masłem. Mielony mak zaparzyć wrzącą wodą, odstawić do ostygnięcia, a potem dobrze odcedzić i dodać do masy jajecznej. Dolać mleko migdałowe i aromat migdałowy oraz mąkę kokosową.
Wymieszać dokładnie i przełożyć do płaskiej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Wyrównać wierzch masy makowej i piec 40 min.
W tym czasie ubić jajka z cukrem, dolać olej i wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia.
Na gorący makowiec wylać ciasto biszkoptowe i równo rozsmarować. Piec jeszcze 20-25 min.
Upieczone ciasto wyjąć z formy na blat, odwracając biszkoptem do dołu, i ostrożnie odkleić papier do pieczenia. Przestudzić i polać stopioną czekoladą.
Wymieszać dokładnie i przełożyć do płaskiej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Wyrównać wierzch masy makowej i piec 40 min.
W tym czasie ubić jajka z cukrem, dolać olej i wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia.
Na gorący makowiec wylać ciasto biszkoptowe i równo rozsmarować. Piec jeszcze 20-25 min.
Upieczone ciasto wyjąć z formy na blat, odwracając biszkoptem do dołu, i ostrożnie odkleić papier do pieczenia. Przestudzić i polać stopioną czekoladą.