MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 260]

Muffinki bananowe z jabłkami - wegańskie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Muffinki bananowe z jabłkami - bez mleka i jajek - nie tylko dla osób będących na diecie. Szybkie do zrobienia, pyszne w smaku.

Muffinki bananowe z jabłkami - wegańskie

Składniki:

Muffinki bananowe z jabłkami - wegańskie

 

 

Sposób przygotowania:

Muffinki bananowe z jabłkami - wegańskie
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. 

Dodajemy cukier i cynamon.

Banany blendujemy z olejem.

Do masy bananowej dodajemy "suche składniki", mieszamy.

Jabłko obieramy, kroimy na małe kawałki.

Cynamon mieszamy z cukrem, obtaczamy w nim jabłko.

Masę nakładamy łyżką do papilotek. 

Górę posypujemy kawałkami jabłek.

Muffinki pieczemy ok 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Ostudzone posypujemy pudrem.