Sposób przygotowania:
Ciasto z masą kajmakową i słonecznikiem
Upiec biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania, gdy piana jest już sztywna, stopniowo (po 1 łyżce) dodawać cukier, cały czas ubijając. Następnie dodawać kolejno żółtka, po każdym ubijając około 30 sekund.Mąkę z proszkiem wymieszać, przesiać do puszystej masy jajecznej. Delikatnie wmieszać do ciasta drewnianą łyżką. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 25-30 min w 180º C. Masa Kajmakowa: Margarynę utrzeć do białości. Stopjoowo łyżka po łyżce dodawać Kajmak. Mleko, cukier wanilinowy, łyżkę masła i łyżkę margaryny rozpuścić, wsypać słonecznik i wymieszać. Słonecznik wyłożyć na blachę i wstawić do pieca nagrzanego do 200 stopni C na 5-10 min na złoty kolor. Uważać aby nie spalić. Zimny, wystudzony słonecznik wsypać do kremu i ułożyć na biszkopt. Na masę kajmakową układamy herbatniki uprzednio maczając je w alkoholu.1/5 kostki margaryny rozpuścić, dodać mleko i czekolady. Zagotować i ostudzić. Polewą polać herbatniki.