Sposób przygotowania:
Ciasto z masą kokosową 2
SPÓD: Wszystkie potrzebne nam składniki zgniatamy i rozkładamy na blaszce pokrywając całą jej powierzchnię ciastem. MASA BUDYNIOWA: Budyń ugotować w 1 litrze mleka według wskazówek na opakowaniu. Ciepłą już naszą masę budyniową rozłożyć na cieście, które znajduje się na blaszce. MASA KOKOSOWA: Margarynę należy rozpuścić, a następnie ostudzić. Z białek ubić pianę,a następnie dodać cukier, 2 żółtka, wiórki kokosowe (pamiętajmy, aby dobrze wymieszać składniki). Do otrzymanej masy dodać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę. Na masę budyniową rozłożoną na blaszce ułożyć masę kokosową. Wszystko to piec ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. SMACZNEGO !
ivka73
muffinki
pyszniutkie w 100 % drugiego dnia nie było śladu po cieście ;)))
Natala1210