Sposób przygotowania:
Ciasto z masą krówkową i kawą
Biszkopt kakaowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy resztę składników i lekko mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach w foremce 25/36, przez 30 minut. Masa: Kawę rozpuszczamy w ¼ szkl ciepłej wody. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody, podgrzewamy do rozpuszczenia. Śmietankę ubijamy na sztywno. Masę krówkową miksujemy dodajemy do niej zimną kawę, gorącą żelatynę i miksujemy. Następnie porcjami dodajemy śmietanę. Masa ze śnieżki: Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, do ubitej dodajemy gęstniejącą galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody. Biszkopty lekko nasącz kawą. Przełożenie ciasta: Biszkopt kakaowy- połowa masy- biszkopty układamy z 1 cm przerwami między sobą- reszta masy- masa ze śnieżki- starta czekolada
marietta