Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 610]

Książka Kucharska: Ciasto i deser na Dzień Babci i Dziadka - 15 prostych przepisów

Ciasto karnawałowa krówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Koniecznie musicie wypróbować, ciasto jest pyszne samo rozpływa się w ustach. Ciasto zrobione jest na bazie masy krówkowej z dodatkiem orzechów i bananów.

Ciasto karnawałowa krówka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasto karnawałowa krówka

 

Sposób przygotowania:

Ciasto karnawałowa krówka

ETAP 1:

Ciasto Karnawałowa Krówka

1. Trzy szklanki mleka gotujemy a w połowie szklanki rozrabiamy budyń z cukrem, następnie wlewamy do gotującego mleka, wsypujemy galaretki i mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji.

2. Margarynę ucieramy mikserem dodając stopniowo wystudzony budyń.

ETAP 2:

Ciasto Karnawałowa Krówka

3. Na dnie Tortownicy układamy namoczone w mleku herbatniki.

ETAP 3:

Ciasto Karnawałowa Krówka

4. Ciastka smarujemy cienko masą krówkową i wykładamy połowę masy budyniowej.

ETAP 4:

Ciasto Karnawałowa Krówka

5. Na masie układamy pokrojone w plasterki banany i przykrywamy pozostałą masą budyniową.

ETAP 5:

Ciasto Karnawałowa Krówka

6. Układamy ponowie herbatniki namoczone w mleku.

ETAP 6:

Ciasto Karnawałowa Krówka

7. Śmietany ubijamy mikserem, dodajemy pozostała masę kajmakową i żelatynę rozrobioną w małej ilości wody.

ETAP 7:

Ciasto Karnawałowa Krówka

8. Masę wykładamy na ciastka i posypujemy pokruszonymi orzechami.
9. Ciasto chłodzimy w lodówce 2 godziny.

ETAP 8:

Ciasto Karnawałowa Krówka

10. Smacznego.