Sposób przygotowania:
Ciasto krówka
Cukier trzcinowy i wodę zagotowuję. Studzę. Jajka ubijam z cukrem białym na puszystą masę.
Do masy dodaje wolnym strumieniem syrop cukrowy. Miksuję. Do masy dodaje przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Miksuję. Masę przelewam do tortownicy. Piekę około 50 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Studzę. Ciasto kroję na pół. Zimną śmietanę ubijam. Dodaje cukier puder i śmietanfix. Miksuję.
Na pierwszy blat ciasta smaruję 1/2 masy kajmakowej. Nakładam 1/2 kremu. Przykrywam drugim blatem ciasta. Na wierzchu ciasta smaruję pozostałą masę kajmakową i krem. Chłodzę w lodówce przez godzinę.
Do masy dodaje wolnym strumieniem syrop cukrowy. Miksuję. Do masy dodaje przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Miksuję. Masę przelewam do tortownicy. Piekę około 50 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Studzę. Ciasto kroję na pół. Zimną śmietanę ubijam. Dodaje cukier puder i śmietanfix. Miksuję.
Na pierwszy blat ciasta smaruję 1/2 masy kajmakowej. Nakładam 1/2 kremu. Przykrywam drugim blatem ciasta. Na wierzchu ciasta smaruję pozostałą masę kajmakową i krem. Chłodzę w lodówce przez godzinę.
SylaUla