Sposób przygotowania:
Pomarańczowe ciasto Kubuś
Białka ubijamy z solą. Dodajemy żółtka, cukier i pozostałe składniki. Dokładnie ale delikatnie mieszamy. Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach. Studzimy. Składniki ponczu mieszamy ze sobą i nasączamy biszkopt. Odlewamy 3/4 szkl soczku i rozpuszczamy budyń i cukier. Pozostały zagotowujemy. Do gotującego się soku wlewamy zawiesinę budyniową i gotujemy budyń. Studzimy. Masło miksujemy i stopniową dodajemy zimny budyń. Miksujemy na krem. Masę wykładamy na biszkopt. Ciasto wkładamy do lodówki, aby krem stężał. Śmietanę ubijamy z cukrem. Dodajemy jogurt. Do masy dodajemy rozpuszczoną i schłodzoną żelatynę. Dokładnie mieszamy i wylewamy na masę budyniową. Ciasto schładzamy. Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 l gorącej wodzie. Studzimy i tężejąca wylewamy na masę śmietankową. Schładzamy do całkowitego stężenia. Smacznego!