Sposób przygotowania:
Ciasto z migdałami
Płatki owsiane zgnieść. Masło rozdrobnić nożem, a następnie dodać do tego cukier, cukier wanilinowy, mąkę pszenną oraz zgniecione płatki owsiane i dobrze wymieszać. Następnie wbić do tego dwa całe jajko i dokładnie ugnieść na ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na około jedną godzinę. Po upłynięciu tego czasu ciasto wyjąć z foli i dokładnie rozwałkować. Na formę posmarowaną tłuszczem lub obłożoną papierem do pieczenia nałożyć rozwałkowane ciasto. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 15 minut. Ciasto przekroić na dwie części.
MASA:
Melko zagotować z cukrem, a następnie do masy tej dodać budyń waniliowy. Migdały zmielić i dodać do masy, a później dobrze wymieszać. Na upieczone ciasto dać masę, a następnie przykryć masę drugim ciastem. Całość polać zrobioną polewą ( z cytryny wycisnąć sok i bardzo dokładnie wymieszać go z cukrem pudrem)/.
MASA:
Melko zagotować z cukrem, a następnie do masy tej dodać budyń waniliowy. Migdały zmielić i dodać do masy, a później dobrze wymieszać. Na upieczone ciasto dać masę, a następnie przykryć masę drugim ciastem. Całość polać zrobioną polewą ( z cytryny wycisnąć sok i bardzo dokładnie wymieszać go z cukrem pudrem)/.