Sposób przygotowania:
Ciasto z morelami i nektarynkami
Palmę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem. Dodać żółtka, dokładnie utrzeć. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i esencję cytrynową. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno. Pianę z białek dodać do ciasta. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do foremki (użyłam tortownicy 27 cm), wyrównać powierzchnię. Owoce umyć, osuszyć, przekroić na pół, usunąć pestki. Owoce pokroić w grube półplasterki, ułożyć na cieście. Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut. Upieczone ciasto dobrze ostudzić. Krem przygotować na mleku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Krem rozłożyć na cieście. Czekoladę roztopić ze śmietaną, przestudzić, wylać na krem, zrobić ozdobne esy-floresy.