Sposób przygotowania:
Ciasto z musem truskawkowym
Tortownice smarujemy olejem i obsypujemy bułka tarta. Do miski dajemy białka i ubijamy na sztywna pianę. Następnie powoli dodajemy cukier oraz żółtka. Na koniec dodajemy obie mąki i delikatnie mieszamy łopatka. Wykładamy ciasto na tortownice. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
Biszkopt studzimy. Śmietanę ubijamy z 1 łyżka cukru pudru. Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody i studzimy. Następnie powoli łączymy ze śmietana. Wylewamy masę na biszkopt i wstawiamy do lodówki. W tym czasie co masa będzie tężec robimy mus.
Truskawki myjemy i obieramy że szypułek. Blendujemy. Podgrzewamy w garnku ale nie gotujemy. Do gorącego musu wsypujemy galaretki i mieszamy. Studzimy. Tezejacy mus wylewamy na ciasto. Wkładamy do lodówki. Gdy lekko stężeje dekorujemy połówkami truskawek i mięta.
Schładzamy w lodówce.
Biszkopt studzimy. Śmietanę ubijamy z 1 łyżka cukru pudru. Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody i studzimy. Następnie powoli łączymy ze śmietana. Wylewamy masę na biszkopt i wstawiamy do lodówki. W tym czasie co masa będzie tężec robimy mus.
Truskawki myjemy i obieramy że szypułek. Blendujemy. Podgrzewamy w garnku ale nie gotujemy. Do gorącego musu wsypujemy galaretki i mieszamy. Studzimy. Tezejacy mus wylewamy na ciasto. Wkładamy do lodówki. Gdy lekko stężeje dekorujemy połówkami truskawek i mięta.
Schładzamy w lodówce.
ajrinwu
lemieszek1@wp.pl