Sposób przygotowania:
Ciasto z nektarynkami i galaretką
Galaretkę cytrynową rozpuszczam w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijam z cukrem pudrem na sztywno.
Ostudzoną, prawie tężejącą galaretkę dodaję do ubitej smietany, miksuję, aż powstanie pianka.
Pozostałe dwie brzoskwiniowe galaretki rozpuszczam zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zostawiam do ostudzenia.
Na biszkopt wykładam masę piankową, a na to tężejącą galaretkę.
Wstawiam do lodówki do schłodzenia.
Ostudzoną, prawie tężejącą galaretkę dodaję do ubitej smietany, miksuję, aż powstanie pianka.
Pozostałe dwie brzoskwiniowe galaretki rozpuszczam zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zostawiam do ostudzenia.
Na biszkopt wykładam masę piankową, a na to tężejącą galaretkę.
Wstawiam do lodówki do schłodzenia.