aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ciasto z nutellą i brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo dobre i wspaniale wyglądające ciasto. Owoce brzoskwiń plus masa z nutelli to bomba smakowa dla każdego!

Ciasto z nutellą i brzoskwiniami

Składniki:

Ciasto z nutellą i brzoskwiniami

 

  • Biszkopt:
  • 12 jaj
  • 12 łyżek cukru
  • 12 łyżek mąki
  • 3 łyżki proszku do pieczenia
  • 2 paski czekolady mlecznej
  • Masa:
  • 1 masło
  • 1 budyń śmietankowy
  • 0,5 litra mleka
  • 3 łyżki cukru
  • Dodatkowo:
  • Nutella
  • 1 tafla wafla tortowego
  • 2 galaretki brzoskwiniowe
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 polewa

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z nutellą i brzoskwiniami
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy dzielimy na 3 części do jednej dajemy startą czekoladę mleczną na małej tarce wylewamy na blachy o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 min. Masa: Budyń śmietankowy gotujemy na mleku z cukrem. Studzimy łączymy z utartym masłem. Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do galaretek. Nutellę rozpuszczamy dodajemy pokruszony wafel tortowy. Mieszamy. Przełożenie ciasta: Biszkopt z czekoladą- tężejące galaretki z brzoskwiniami- biszkopt- nutella- masa- biszkopt- polewa