Sposób przygotowania:
Najlepsze ciasto kakaowe z sernikiem i borówkami
Wszystkie składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, miękka palma dodać do pojemnika i mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach - masa ma być grudkowata.
Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mikserem utrzeć na dość gęste ciasto.
Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, wygładzić wierzch.
Do pojemnika dodać jajka, cukier, budyń waniliowy, twaróg śmietankowy tłusty (nie trzeba mielić twarogu takiego). Cukier wanilinowy, jogurt gęsty i mikserem utrzeć na gładką masę.
Masę serową wylać na ciemne ciasto, wygładzić wierzch masy serowej.
Opłukane i osuszone borówki rozsypać na masie serowej.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, następnie na termoobiegu 150C z 10 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mikserem utrzeć na dość gęste ciasto.
Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, wygładzić wierzch.
Do pojemnika dodać jajka, cukier, budyń waniliowy, twaróg śmietankowy tłusty (nie trzeba mielić twarogu takiego). Cukier wanilinowy, jogurt gęsty i mikserem utrzeć na gładką masę.
Masę serową wylać na ciemne ciasto, wygładzić wierzch masy serowej.
Opłukane i osuszone borówki rozsypać na masie serowej.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, następnie na termoobiegu 150C z 10 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.