Sposób przygotowania:
Ciasto z olejem, jabłkami i jagodami
Jagody oddzielamy od leśnych nieczystości, płuczemy i osączamy. Jajka wybijamy,dodajemy cukier i ubijamy ok 8-10min. Dodajemy aromat a następnie mąkę połączoną z proszkiem, olej i wodę.
Miksujemy krótko tylko do połączenia składników.
Jabłka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy cynamonem. Ok 3/4 przygotowanego ciasta przekładamy do przygotowanej dużej blaszki, wysypujemy na nie część jagód.
Zakrywamy wykładając resztą ciasta. Na wierzch wykładamy przygotowane jabłka i resztę jagód.
Ciasto pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.
Miksujemy krótko tylko do połączenia składników.
Jabłka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy cynamonem. Ok 3/4 przygotowanego ciasta przekładamy do przygotowanej dużej blaszki, wysypujemy na nie część jagód.
Zakrywamy wykładając resztą ciasta. Na wierzch wykładamy przygotowane jabłka i resztę jagód.
Ciasto pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.