beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Jagodowe ciasto z kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ciasto z jagodami i galaretką .

Jagodowe ciasto z kremem

Składniki:

Jagodowe ciasto z kremem

 

  • ciasto

 

 

 

  • cukier 1 szkl

 

  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka

 

  • budyń śmietankowy 2 szt

 

 

  • cukier 5 łyżek

 

 

 

  • cytrynowe galaretki 2 szt

Sposób przygotowania:

Jagodowe ciasto z kremem
Jagody przebieramy , płuczemy i osączamy. Jajka wybijamy i ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładamy na przygotowaną blaszkę. Osączone ok 2 szkl jagód wykładamy na ciasto . Można jagody oprószyć mąką. Pieczemy ok 40 min w 180 st. Wystudzić. Budynie gotujemy na mleku z dodatkiem cukru i studzimy.Miksujemy albo ucieramy z masłem . Masę budyniową wykładamy na wystudzone ciasto i równo rozsmarowujemy. Galaretki rozpuszczamy w 3 szkl gorącej wody, a gdy zaczną tężeć łączymy z pozostałymi jagodami i wylewamy na masę budyniową. Ciasto odstawić do schłodzenia.