Sposób przygotowania:
Sernik z jagodami
Z mąki ,jajka, masła, cukru, jogurtu i proszku do pieczenia wyrabiamy gładkie ciasto. Wstawiamy je do lodówki na minimum pół godziny.
Ser przekładamy do miksera ,delikatnie ucieramy ,dodajemy po jednym jajku na przemian z cukrem , dokladnie ucieramy aż składniki się połączą.
Do masy serowej dodajemy budyń. Spód blaszki smarujemy olejem i obsypujemy bułką tartą. 1/2 ciasta wykładamy na spód formy , na nią wylewamy ser ,na wierzchu układamy jagody(dość obficie) .
Na wierzch wykładamy ciasto (odrywamy kawałki palcami tak aby przykryło całość.Pieczemy ok godzinę w 170 *C. Sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Jeśli masa się nie obiera ciasto jest upieczone. Na koniec po przestudzeniu sernik można posypać cukrem pudrem.
Ser przekładamy do miksera ,delikatnie ucieramy ,dodajemy po jednym jajku na przemian z cukrem , dokladnie ucieramy aż składniki się połączą.
Do masy serowej dodajemy budyń. Spód blaszki smarujemy olejem i obsypujemy bułką tartą. 1/2 ciasta wykładamy na spód formy , na nią wylewamy ser ,na wierzchu układamy jagody(dość obficie) .
Na wierzch wykładamy ciasto (odrywamy kawałki palcami tak aby przykryło całość.Pieczemy ok godzinę w 170 *C. Sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Jeśli masa się nie obiera ciasto jest upieczone. Na koniec po przestudzeniu sernik można posypać cukrem pudrem.