Sposób przygotowania:
Ciasto z owocami 3
W misce przesiać mąkę, sparzyć jajka, oddzielić żółtka od białek, do mąki dodać żółtka, dodać margarynę, cukier, proszek do pieczenia. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, następnie wyrobić ciasto o konsystencji lśniącej, jednolitej i gładkiej. Ciasto zawinąć w folię aluminiową i włożyć je do lodówki w celu schłodzenie na około dwie godziny. Podzielić ciasto na trzy równe części i uformować z ciasta kule. Do jednej kuli dodać kakao. Pierwszą część ciasta wyłożyć na blaszce o wymiarach 25x 36 cm., wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą i nałożyć na to ciasto dżem wieloowocowy. Następnie ciemną część ciasta rozłożyć na dżem i dodać umyte i pokrojone w kosteczkę jabłka. Trzecią i białą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych otworach i nałożyć na wierzch ciasta. Wstawić do pieczenia do nagrzanego piekarnika do temperatury około 180- 190 stopni C na około 40-50 minut. Piec ciasto do suchego patyczka, po czym wyjąć, ostudzić i oprószyć cukrem pudrem.