Smak Monika

Smak Monika

Szef Kuchni
[Przepisów: 77]

Ciasto z polewą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

I prosty i łatwy przepis.

Ciasto z polewą

Składniki:

Ciasto z polewą

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z polewą
Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy po jednym jaju, kakao, wsypujemy proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy na gładką masę. Blaszkę o wymiarach 21 x 26 cm smarujemy tłuszczem i wylewamy ciasto. Wkładamy do piekarnika w temperaturze 180 C na około 50 minut. W małym garnuszku wkładamy składniki na polewę i gotujemy na małym ogniu, aż do momentu rozpuszczenia wszystkich składników. Gdy ciasto ostudzimy rozprowadzamy na wierzchu ciasta gorącą polewę, po czym odstawiamy do schłodzenia.