mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Ciasto z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wyszedł znakomicie!:) Kwaskowaty rabarbar doskonale skomponował się ze słodkim ciastem i nadał wilgoci całości:)

 Ciasto z rabarbarem

Składniki:

Ciasto z rabarbarem

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z rabarbarem
Margarynę z cukrem i wodą rozpuścić w rondelku (nie gotować). Po przestudzeniu dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie zmiksować. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą lub mąką średniej wielkości prostokątną blachę. Na wierzchu delikatnie poukładać obrane i pokrojone w cząstki owoce. Układamy je w niewielkich odstępach od siebie, tak aby ciasto miało szansę wyrosnąć. Pieczemy je na złoty kolor ok. 50 min. w temperaturze ok. 180-200 stopni. Gotowe można posypać cukrem pudrem.