Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem i kruszonką 3
Żółtka ucieram z cukrem (2 łyżki odkładam), po czym dodaję masło. Następnie dodaję mąkę (3 łyżki odkładam) wraz z proszkiem do pieczenia i ubite na sztywno białka. Tak przygotowane ciasto przekładam do formy (odkładając 2 łyżki ciasta). Rabarbar myję, oczyszczam, kroję i układam na cieście. Z pozostałego ciasta i odłożonej mąki i cukru robię kruszonkę, którą umieszczam na rabarbarze. Foremkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170C i piekę przez 45 minut. Ostudzone ciasto posypuję cukrem pudrem.
![Ciasto z rabarbarem i kruszonką 3 Ciasto z rabarbarem i kruszonką 3](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-rabarbarem-i-kruszonka-3-204923.jpg)
![Ciasto z rabarbarem i kruszonką 3 Ciasto z rabarbarem i kruszonką 3](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-rabarbarem-i-kruszonka-3-204924.jpg)
![Ciasto z rabarbarem i kruszonką 3 Ciasto z rabarbarem i kruszonką 3](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-rabarbarem-i-kruszonka-3-204925.jpg)
![Ciasto z rabarbarem i kruszonką 3 Ciasto z rabarbarem i kruszonką 3](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-rabarbarem-i-kruszonka-3-204926.jpg)