Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Książka Kucharska: Ciasto z rabarbarem – 15 sprawdzonych przepisów

Ciasto z rabarbarem na kefirze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne ciasto z rabarbarem. Pyszny deser dla całej rodziny.

Ciasto z rabarbarem na kefirze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto z rabarbarem na kefirze

 

  • 2,5 szklanki mąki tortowej
  • 2 jajka
  • 250 ml kefiru
  • 200 ml oleju
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 30 dag rabarbaru
  • 2 op cukru waniliowego do posypania

Sposób przygotowania:

Ciasto z rabarbarem na kefirze
Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy jajka, cukier oraz proszek do pieczenia. Wlewamy olej i kefir. Dokładnie mieszamy wszystko łyżką. Rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Przygotowane ciasto wykładamy na blaszkę. Na cieście układamy kawałki rabarabaru. Wierzch oprószamy cukrem waniliowym. Pieczemy około 50 minut w temp. 170 stopni.
Ciasto z rabarbarem na kefirze
Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy jajka, cukier oraz proszek do pieczenia. Wlewamy olej i kefir. Dokładnie mieszamy wszystko łyżką.
Ciasto z rabarbarem na kefirze
Rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
Ciasto z rabarbarem na kefirze
Przygotowane ciasto wykładamy na blaszkę.
Ciasto z rabarbarem na kefirze
Na cieście układamy kawałki rabarabaru. Wierzch oprószamy cukrem waniliowym. Pieczemy około 50 minut w temp. 170 stopni.

Tagi:

jajko jajka