Sposób przygotowania:
ciasto z rodzynkami
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, a następnie dodawać mąkę. Margarynę roztopić na parze i ostudzić. Do masy wlewać powoli margarynę i ucierać. Jabłka i banany obrać, a następnie pokroić w cienkie plasterki. Do formy wlać część ciasta. Na cieście ułożyć jabłka, a na nich banany. Posypać rodzynkami i wiórkami kokosowymi. Wlać pozostałe ciasto tak aby przykryło owoce. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Piec ok. 40 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, a następnie dodawać mąkę. Margarynę roztopić na parze i ostudzić. Do masy wlewać powoli margarynę i ucierać. Jabłka i banany obrać, a następnie pokroić w cienkie plasterki. Do formy wlać część ciasta. Na cieście ułożyć jabłka, a na nich banany. Posypać rodzynkami i wiórkami kokosowymi. Wlać pozostałe ciasto tak aby przykryło owoce. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Piec ok. 40 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.