Sposób przygotowania:
Ciasto z różowym puchem
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier. Ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka i utrzeć na wolnych obrotach miksera. Wsiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać łyżką. Brytfannę posmarować margaryną. Wlać ciasto. Piec ok. 25 minut w piekarniku.
MASA:
Przygotować galaretkę. W pół litrze wody rozpuścić wymieszane dwie galaretki. Odstawić na chwilę. Przygotować żelatynę w 5 łyżkach gorącej wody. Rozpuszczoną żelatynę wlać do galaretki. Wymieszać i odstawić. Ubić śmietanę, dodać cukier, śnieżkę w proszku i serki. Wymieszać dokładnie. Dodać galaretkę. Mieszać dokładnie. Upieczonego, zimnego biszkopta przeciąć wzdłuż na pół. Polać po dolnej części masę. Przykryć drugą częścią. Odłożyć do lodówki na ok. 1,5 godziny. Udekorować wg uznania. Ja udekorowałam dżemem śliwkowym, posypałam prażonymi wiórkami kokosowymi i motylkami (do kupienia w sklepie). Smacznego
MASA:
Przygotować galaretkę. W pół litrze wody rozpuścić wymieszane dwie galaretki. Odstawić na chwilę. Przygotować żelatynę w 5 łyżkach gorącej wody. Rozpuszczoną żelatynę wlać do galaretki. Wymieszać i odstawić. Ubić śmietanę, dodać cukier, śnieżkę w proszku i serki. Wymieszać dokładnie. Dodać galaretkę. Mieszać dokładnie. Upieczonego, zimnego biszkopta przeciąć wzdłuż na pół. Polać po dolnej części masę. Przykryć drugą częścią. Odłożyć do lodówki na ok. 1,5 godziny. Udekorować wg uznania. Ja udekorowałam dżemem śliwkowym, posypałam prażonymi wiórkami kokosowymi i motylkami (do kupienia w sklepie). Smacznego