Sposób przygotowania:
Ciasto z serduszkowym okienkiem
1. Biszkopt przygotować wg mojego przepisu z dodatkiem 2 łyżek kakao. Rozlać do 2 natłuszczonych blaszek. Upiec w temp. 180 stopni. ok. 10 minut. Ostudzić. 2. Spód nasączyć wodą z cukrem i nalewką wiśniową. Rozsmarować równomiernie dżem. Krem przygotować wg przepisu na opakowaniu. Rozłożyć równomiernie na cieście i oprószyć kakao. 3. W drugim biszkopcie powycinać foremką do ciasteczek serduszka (ciasto można przekroić na dwie częsci, będzie łatwiej przełożyć), a następnie położyć go na wierzch. Nasączyć. 4. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Poczekać, aż zacznie tężeć. Wlewać łyżką do wyciętych serduszek. Wstawić do lodówki aż zastygnie. Obsypać cukrem pudrem.