Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Czyste truskawki lekko obcinamy przy szypułce.
Całe jajka ubijamy z cukrem, stopniowo dolewamy wodę, olej, potem po łyżce dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem delikatnie mieszając.
Do 1/3 masy dodajemy młody jęczmień, 1/2 łyżeczki mąki i odrobinę cukru waniliowego.
Spód blaszki 22 X 9 cm wykładamy papier do pieczenia, po środku układamy rząd suchych truskawek, naciętą szypułką do dołu.
Zielone ciasto rozkładamy na około truskawek.
Pozostałe ciasto mieszamy z kakao i wykładamy do blaszki.
Ciasto pieczemy 160-170 C ok. 30 minut.
Całe jajka ubijamy z cukrem, stopniowo dolewamy wodę, olej, potem po łyżce dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem delikatnie mieszając.
Do 1/3 masy dodajemy młody jęczmień, 1/2 łyżeczki mąki i odrobinę cukru waniliowego.
Spód blaszki 22 X 9 cm wykładamy papier do pieczenia, po środku układamy rząd suchych truskawek, naciętą szypułką do dołu.
Zielone ciasto rozkładamy na około truskawek.
Pozostałe ciasto mieszamy z kakao i wykładamy do blaszki.
Ciasto pieczemy 160-170 C ok. 30 minut.