Sposób przygotowania:
Placek z rabarbarem
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę. Zmiksować z żółtkami, a następnie przesiać mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Margarynę rozpuścić i wlać do ciasta, wymieszać, do połączenia składników. Masę wylać na wyłożona pergaminem blaszkę o wymiarach ok 20x30 cm.
Rabarbar oczyścić i pokroić, oprószyć mąką i rozsypać na ciasto.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170-180 stopni na około 40 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Rabarbar oczyścić i pokroić, oprószyć mąką i rozsypać na ciasto.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170-180 stopni na około 40 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
katarzynka455