czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Tarta z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smakowite połączenie - kruche ciasto, kwaśny rabarbar i orzechy włoskie, w sam raz do kawy w letnie popołudnie :)

Tarta z rabarbarem

Składniki:

Tarta z rabarbarem

 

 

Sposób przygotowania:

Tarta z rabarbarem
Z mąki, masła, cukru i żółtek zagnieść kruche ciasto, rozwałkować i wyłożyć nim formę do raty o średnicy 26 cm. Ciasto posypać cienką warstwą mąki ziemniaczanej i rozłożyć na nim pokrojony na kawałki rabarbar.

Białka jajek ubić na sztywno z cukrem, na koniec wymieszać z mąką ziemniaczaną i octem oraz zmielonymi orzechami.

Tartę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35 minut. Smacznego :)