Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami i kakao
Truskawki oczyszczamy, płuczemy i osączamy. Łączymy ze sobą składniki suche(oprócz kakao) i ze sobą łączymy składniki mokre.
Następnie suche dodajemy do mokrych i mieszamy albo wolno miksujemy.
Przekładamy ok 3/4 ciasta do przygotowanej dużej blaszki a do pozostałego ciasta dodajemy kakao i można łyżkę mleka. Mieszamy.
Na jasne ciasto wykładamy truskawki i przykrywamy ciastem ciemnym.
Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.
Następnie suche dodajemy do mokrych i mieszamy albo wolno miksujemy.
Przekładamy ok 3/4 ciasta do przygotowanej dużej blaszki a do pozostałego ciasta dodajemy kakao i można łyżkę mleka. Mieszamy.
Na jasne ciasto wykładamy truskawki i przykrywamy ciastem ciemnym.
Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.